single album

Artist: Dashboard Confessional
Release date:
09 February 2018
Genre: Emo
Posted by: Musictour Admin

Dashboard Confessional - “Crooked Shadows”

Dashboard Confessional

Dashboard Confessional се завръщат с нов албум “Crooked Shadows”

Главното парче “We Fight” вече може да се намери на всички дигитални платформи за музика

Албумът “Crooked Shadows” излиза на 9-ти февруари 2018 г. чрез Fueled By Ramen

Dashboard Confessional представиха детайлите по дългоочаквания си нов албум “Crooked Shadows”, който ще излезе на 9-ти февруари чрез Fueled By Ramen. Crooked Shadows” отбелязва първото издание на групата от повече от 8 години насам и включва главното парче “We Fight”, което вече е качено на YouTube канала на Fueled By Ramen, както и всички дигитални платформи.

Chris Carrabba обяснява за новия материал: „Когато написах “We Fight” си мислех, че ще бъде за място, на което хората, които не се вписват никъде, ще се чувстват, че принадлежат. Когато започнахме да изпълняваме песента на живо на лятното си турне, осъзнах, че “We Fight” има много по-дълбок смисъл. Това е песен, за хората, които въпреки различията си, могат да намерят общи интереси в убежденията си и да ги приемат за нещо повече от самите себе си. Това за мен е нещо, за което си струва да се бориш.”, Carrabba добавя „Всеки албум е личен, но докато този се появяваше осъзнах, особено с промените на настоящото политическо положение в света, че „личен” не е задължително да означава „мой”. Изведнъж „аз” се превърна в „ние”, а това разбиране беше успокояващо и в същото време ужасяващо.”

Продуциран от Chris Carrabba и Jonathan Clark, с копродуцент Colin Brittain, Crooked Shadows” е резултат от почти десетилетие интензивен самоанализ за Carrabba. Албумът изследва израстването на артиста чрез проследяването на простите, но и необикновени моменти в живота, отразени в текстовете му, представящи личните изживявания на изпълнителя и неговите близки. Резултатът е дълбоко прочистваща работа, която слага бариера на усложненията и уязвимостите на връзките, докато проучва възможностите за самоусъвършенстване.

Албумът “Crooked Shadows” на Dashboard Confessional ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Дати от турнето на групата:

  • Nov 16 - Chicago, IL - H.O.M.E. Bar (WKQX No Dough Show)
  • Dec 01 - Milwaukee, WI - Eagles Ballroom (FM 102/1 Big Snow Show)
  • Dec 02 - Broomfield, CO - 1stBANK Center (93.3's Not So Silent Night)
  • Dec 04 - Salt Lake City, UT - The Complex (X96 Toyota Nightmare Before Xmas)
  • Dec 06 - Tulsa, OK - Brady Theater (The Edge Christmas Concert)
  • Dec 07 - Saint Louis, MO - Delmar Hall (105.7 The Point HoHo Show)
  • Jan 27 - Philadelphia, PA - XFINITY Live! (104.5 Winter Jawn)
  • Jan 28 - Wilkes-Barre, PA - F.M. Kirby Center (Alt 92.1 Snow Show)
Tag