single album

Artist: Denai Moore
Release date:
16 June 2017
Genre: Soul
Posted by: Musictour Admin

Denai Moore - “We Used To Bloom”

Denai Moore

Denai Moore обяви, че ще издаде втория си албум “We Used To Bloom” на 16 юни през Because Music

Певицата представи и новия си сингъл “Does It Get Easier”

Denai Moore – 23-годишната певица, родена в Ямайка и израснала в Лондон, ще издаде дългоочаквания си втория албум “We Used To Bloom”. Продуциран от Steph Marziano, албумът ще излезе на 16 юни през Because Music. Denai представи и втория сингъл “Does It Get Easier?” – елегантната смесица от твърдост и чувственост направи своята премиера в шоуто на Huw Stephen по BBC Radio 1 и Complex UK.

Denai споделя за парчето: ”Does It Get Easier?” може би беше най-възнаграждаващата песен, която завърших за албума. Оригинално беше написана за китара, но това така и не проработи. Уверена съм когато свиря на китара, но знаех че трябва да прескоча границите на комфорта си, затова махнах оригиналния китарен риф от песента. И изведнъж всичко звучеше по-вълнуващо, и иронично – лесно за довършване. Лирично, парчето е много лично за мен, на моменти съм най-големия си критик, но осъзнавам колко е важно да си в мир с елемента на незнание в живота си и наистина да се фокусираш върху това, което те вълнува и как да подхранваш това вълнение. Това е и темата в тази песен, има неща, които никога няма да мога да контролирам, и в това има известна красота!”

За албума младата изпълнителка каза: „Мисля, че вече съм по-добра версия на себе си, след като записах този албум. Щеше да е много по-лесно да направя прост албум. Но за мен няма смисъл от това да правиш каквото и да било, ако не се стремиш към израстване.”

Moore е още тийнейджърка, когато започва музикалната й кариера – стартирала в заведения, изящният й глас и тембърът й привличат мигновено вниманието – първият й сингъл “Blame” се завъртя по Radio 1, 2 и 6Music, а дебютното й ЕР имаше невероятно представяне при Jools Holland. Хората около нея отчаяно искат да работят с нея. Дебютният й албум “Elsewhere” беше приет изключително успешно.

През последните години певицата преминава през болезнен период на промяна и израстване – опит, който сега документира с решителна откровеност в “We Used To Bloom”. Десетте песни в записа представят млада дама, която научава за света и мястото си в него, както и еволюиращата й връзка със самата себе си – със самочувствие, ясна визия за себе си, а ужасното безпокойство, което преди я кара да страда, сега я предизвиква да се развива в писането на песни. „Превъзмогнах много от страховете си, свързани с правенето на музика и начина, по който се възприемам.”, споделя Denai. Този процес се вижда в песните – от разкошен кавър на “Twilight” на Elliott Smith до авторската “Trickle, в която говори за споменатото вече безпокойство, което я обзема.

Тя пее и за триумфът на това преживяване. В грандиозната първа песен “Let It Happen” тя се наслаждава на успеха си, песента възхвалява това да обичаш себе си.

Заглавието на албума, по думите на Denai, е посветено на израстването. „Избрах го, защото чувствам че съм в момент на израстване.”, обясни певицата. „Има нещо, свързано с разцъфването, което асоциирам с младостта, но сега съм по-зряла и наистина разбирам себе си като личност. Преди цъфтяхме, сега растем.”

Denai Moore работи с In Bloom – женски колектив фотографи, артисти и режисьори, за новия си албум. Mahaneela Choudry Reid, част от колектива, режисира предстоящото видео към сингъла Does It Get Easier.

Певицата ще участва на тазгодишното издание на фестивала The Great Escape на 18 май в The Marine Room – Harbour Hotel.

Албумът “We Used To Bloom” на Denai Moore ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Tag