single album

Artist: Ella Henderson
Release date:
08 November 2019
Genre:
Posted by: Musictour Admin

Ella Henderson - EP ‘GLORIOUS’

Ella Henderson

Ella Henderson Анонсира първия си соло материал след четири години

Новото EP ‘GLORIOUS’ излиза на 8 ноември

Поръчайте предварително оттук

Новия трак слушайте тук

4 милиона записа продадени до този момент

Мултиплатинената британска изпълнителка, номинирана за награди, Ella Henderson, съобщи детайли за първия й соло материал след четири години – новият кратък албум “Glorious” ще бъде издаден чрез Major Toms/Asylum на 8 ноември (поръчайте предварително). Заглавната песен е налична с официално видео (гледайте го тук).

Вълнуваща нова ера в кариера, която вече е генерирала над 4 милиона продадени записа, краткият албум “Glorious” ще бъде първата колекция от песни, която Ella издава след дебютният й #1 албум във Великобритания “Chapter One” през 2014 г. и първият й след подписването с лейбъла на Rudimental , Major Toms, чийто артист също най-продаваната пробивна певица за 2018 г. Anne-Marie.

В дълбоко персонална изява на любов, Ella прекара последната година пишейки и записвайки краткия албум в Лондон и Лос Анджелис. Първият поглед към ЕР-то, заглавната песен “Glorious”, е душевен и вдъхновяващ запис за възприемане и уважаване на нашите недостатъци. Това е доказателство за безпогрешния глас на Ella и безстрашното писане на песни, изкусното темпо, което се занимава с проблемите на несигурността, телесния образ и мимолетната природа на младостта.

Ella казва: „Да напиша “Glorious” беше прочистващ ума момент за мен, той представлява първият път, в който истински започвам да уважавам всичко, с което свикнах да живея в страх. Да се научиш да приемаш и обичаш себе си такъв, какъвто си може да бъде трудно в тези дни и на тези години. Glorious” отстоява всичко, което трябва да чувстваме към себе си – силни и горди”.

Появявайки се на сцената през 2014 г., само 18-годишна Ella Henderson постига глобален успех с дебютния си сингъл Ghost (писан в съавторство с Ryan Tedder), който стана най-бързо продавания дебютен сингъл от който и да е британски артист за 2014 г. и продаде 2,5 милиона копия по света. През същата година дебютният албум на Ella “Chapter One” (Salaam Remi, Babyface, Steve Mac, TMS) й донесе първият сертификат за платинено продаден албум, превръщайки я в един от само тримата британски артисти, достигнали това отличие през 2014 г.

Уважаван артист, през 2015 г. Ella получи 2 престижни британски номинации за награди за “Best British Female” и “Best British Single”, завършвайки годината със забележително разпродадено британско турне, сред което две шоута в London’s Shepherd’s Bush Empire.

Факт, който не може да се пропусне, е участието на Ella в турнетата на That, Rudimental и James Arthur, както и издаването на хитови колаборации със звездата DJs Kygo and Sigma. Само миналата седмица “This Is Real”, нова колаборация с хитмейкъра Jax Jones, също беше включен в дебютния mu албум “Snacks”.

Tag