single album

Artist: Feder
Release date:
24 November 2017
Genre: Deep house
Posted by: Musictour Admin

Feder - EP “Breathe”

Feder

Feder пусна дебютното си EP “Breathe”

Продукцията от 4 парчета на изгряващата звезда излезе днес, 24-ти ноември чрез Atlantic UK

След поредицата от хитове през изминалата година, френският продуцент Feder се завръща с вълнуващо дебютно EP от 4 парчета, озаглавено Breathe, което излезе чрез Atlantic UK. Изданието следва досегашните парчета на изпълнителя “Lordly”, “Blind” и “Goodbye”, които събраха над 250 милиона слушания общо.

С разнообразната и динамична смесица, която отразява експертните продуцентски умения на Feder, EP-то започва със заглавния сингъл Breathe”, мелодичен аранжимент с вълни от електронна музика в стил от 80-те. Докато парчето с тематика, свързана с Бомбай Indian Summerноси moombahton настроение, Remember Your Name е с богатите вокали на Timothy Auld и Ana Zimmer. Последната песен Stay Thereпредлага мелодия, водеща към края на EP-то.

Роденият в Ница, Feder (истинско име Hadrien Federiconi), решава да се премести в Париж след като е повлиян от хаус и хип-хоп сцената, пробивайки с дебютното си парче от 2013 г. Sixto”. Но оригиналният му сингъл Goodbye” е песента, която го издига. Оглавявайки класацията на iTunes в 28 страни, парчето Goodbye” става номер едно и в класацията на Shazam в Европа и е 50-тото най-търсено в приложението за всички времена. Следващият сингъл Blind получава подобен успех, като се нарежда в топ 10 в 12 страни и си печели място в топ 5 във френската класация на Spotify.

Известен с ремиксите си, Feder има преработки на парчета на David Guetta и Rudimental, както и изпълнения на международни фестивали като Tomorrowland. Той ще дебютира с нов енергичен концерт на 8-ми декември в Les Transmusicales de Rennes, Франция, преди датата в L’Olympia hall в Париж на 8-ми март, 2018 г.

С парчето “Lordly”, което има над 100 милиона слушания, от Breathe” се очаква да последва примера и да добави към това, което изпълнителят е постигнал през последните 12 месеца. EP-то е резултат от силен проект за Feder, който предвижда музикалния пазар за 2018 г.

Дати от турнето на Feder:

  • 8/12/2017 - Les Transmusicales de Rennes, France
  • 8/03/2018 - L’Olympia Hall, Paris
Tag