single album

Artist: Iron Maiden
Release date:
03 July 2020
Genre: Heavy metal
Posted by: Musictour Admin

Iron Maiden - "The Live Collection – Remastered"

Iron Maiden

Parlophone Records продължават серията си по преиздаване на каталога на IRON MAIDEN с пети сет пакет от дигитални CD заглавия в The Live Collection – Remastered. Включените албуми в това издание са хитовите Live After Death и Rock In Rio.

Live After Death е записан в Long Beach Arena, Калифорния, през март 1985 по време на легендарното продължило година турне World Slavery Tour, което започна в Полша през август 1984. То съдържа 187 концерта по света и превърна  Iron Maiden в една от най-големите банди на планетата. Албумът, който също включва и допълнителни парчета, записани в Hammersmith Apollo в Лондон, е широко считан за един от най-великите албуми на живо за всички времена.

Rock In Rio е записан на 19 януари 2001 в последната вечер на Iron Maiden от турнето  Brave New World Tour. Изпълнението е пред 10 000 фена, като след това бе излъчено глобално по телевизията.

The Live Collection – Remastered следва скорошното издание на The Studio Collection – Remastered, серия от четири части, покриваща всичките им предишни шестнадесет силни студио албума. Те включват аудио от мастериран за iTunes проект от 2015 г. и новите колекции  са за първи път са налични на CD.

Като бонус към колекционерите, едно CD от всеки пакет от изданията е налично в специална кутия с дизайн, съдържаща 1:24 фигурка и още нещо ексклузивно. В този пети пакет това ще бъде  Live After Death. И двата албума в този сет са налични тук.

Tag