single album

Artist: Sepultura
Release date:
15 June 2018
Genre: Trash metal
Posted by: Musictour Admin

Sepultura - “ARISE: EXPANDED EDITION”

Sepultura

Sepultura пускат разширена версия на албума Arise”

Изданието ще бъде в два формата - CD и винил, и ще включва нова ремастерирана версия на оригиналния албум, разширена с редки, неиздавани досега студио записи и записи на изпълнения на живо

ARISE: EXPANDED EDITION” излиза на 15-ти юни чрез Rhino

Sepultura маркират най-големия си успех през 1991 г., когато бразилският квартет издава четвъртия си запис Arise. Албумът, който получава платинен сертификат, включва траш/дет метъл парчета като “Under Siege (Regnum Irae)” и “Dead Embryonic Cells”.

Rhino ще се завърне към шумната класика с ремастерирана версия на оригиналния албум, която е разширена с редки неиздавани досега студио записи и записи на изпълнения на живо. ARISE: EXPANDED EDITION” ще излезе на 15-ти юни в издание от двойно CD. Версия с двойна плоча, включваща съкратен траклист, също ще бъде налична на същия ден. Музиката ще може да се намери и дигитално на всички платформи.

През 1983 г. братята Max и Igor Cavalera основават Sepultura. Paulo Xisto Pinto Jr. се присъединява малко след това, а Andreas Kisser става част от групата като главен китарист, завършвайки цялостния вид на бандата. От създаването си те са продали близо 20 милиона албума в целия свят, като повече от 3 милиона са продадени в САЩ.

Следвайки успеха на Beneath The Remains” от 1989 г., групата се събира във Флорида , за да запише Ariseс продуцента Scott Burns. Основните източници на вдъхновение са траш и дет метъла, но парчета като “Desperate Cry” разкриват любовта на Sepultura към хардкор пънка, а ритмите в “Altered State” загатват новата посока, към която бандата се насочва за следващите си албуми.

ARISE: EXPANDED EDITION” включва наново ремастерирана версия на оригиналния албум заедно с 28 бонус парчета, много от които не са издавани досега, като ремиксите на “Dead Embryonic Cells”, “Meaningless Movements”, записана през август 1989 г., както и кавър на песента на Motorhead “Orgasmatron”.

Неиздавани досега песни с важно значение от втория диск включват версия на “Infected Voice”, записана през март 1990 г., както и парчетата “Murder”, “Altered State” и много други. Дискът също така ще бъде CD дебют за осем записа от концерти, първоначално представени във видеото Under Seige (Live In Barcelona)”. Това са парчетата “Arise”, “Dead Embryonic Cells” и “Beneath The Remains”.

Албумът ARISE: EXPANDED EDITION” на Sepultura ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Tag