single album

Artist: Teodor Currentzis
Release date:
21 December 2018
Genre: Classic music
Posted by: Musictour Admin

Teodor Currentzis - "Mahler: Symphony No. 6"

Teodor Currentzis

ТЕОДОР КУРЕНЦИС ПРЕДСТАВЯ
"СИМФОНИЯ №6" ОТ ГУСТАВ МАЛЕР

Новият албум "Mahler: Symphony No. 6" излиза на 26/10 от Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Густав Малер – композитор
Teodor Currentzis – диригент
MusicAeterna - оркестър

Без съмнение, маестро Теодор Куренцис, е сред най-успешните и търсени диригенти на съвременната класическа сцена заедно с оркестъра и хора, които дирижира и ръководи - "MusicAeterna". Диригентът от гръцко-руски произход, който "помете като буря спокойния свят на класиката" (Times), представя първия си студиен албум със записи на творби от гениалния композитор Густав Малер. Симфониите на Малер са съществена част в концертните програми на Куренцис и “MusicAeterna”, но сега за първи път диригентът влиза в студио, за да запише негово произведение - Шеста симфония.

Албумът "Mahler: Symphony No. 6" излиза на 26/10 на физически носител (CD) и в дигитална версия в платформите от Вирджиния Рекърдс/Sony Classical като вече е наличен за предварителни поръчки в musicmall.bg ТУК: https://bit.ly/2CZqihX

Албумът излиза и във форма 12" винил на 21-ви декември, 2018.

Последният студиен албум на Теодор Куренцис със запис на мащабен симфоничен репертоар е "Симфония №6 от П.И.Чайковски" (2017, Sony Classical). Албумът беше отличен със златна награда на "Японската звукозаписна академия" и получи пет звезди от медии като Times, NRC Handelsblad и Diapson Dor Award. Проектът беше обявен за един от албумите на 2017-та година, след като оглави оглави класацията на сп. "Шпигел" за "Най-добър класически звукозапис" и класацията на "Ню Йорк Таймс" за "Най-добър запис на класическа музика" за 2017-та година.

Tag