single album

Artist: The Royal Wedding - The Official Album
Release date:
25 May 2018
Genre:
Posted by: Musictour Admin

The Royal Wedding - The Official Album

The Royal Wedding - The Official Album
 
Музиката от сватбената церемония на принц Хари и Меган Маркъл, която ще се състои на 19-ти май, 2018 г. в St George’s Chapel, Windsor Castle, ще бъде записана и ще излезе на физически носител от Decca Records/Universal Music Group. У нас албумът излиза в деня на световната му премиера 25-ти май, 2018 г. от Анимато Мюзик/Universal Music Group във формат стандартно CD.

Музикантите, чиито изпълнения ще звучат по време на събитието са британският челист cellist Sheku Kanneh Mason, сопранът Elin Manahan Thomas, The Choir of St George’s Chapel и госпел хорът The Kingdom Choir. Оркестърът, под диригентството на Christopher Warren-Green, включва престижни музиканти от BBC National Orchestra of Wales, English Chamber Orchestra и Филхармонията.

Музикален продуцент на албума е Anna Barry, продуцирала редица престижни музикални проекти през последните 25 години - от произведение на Andrew Lloyd Webber до опера на Mariinsky Theatre с Валери Георгиев и музикални творби на José Carreras и Zubin Mehta. За The Royal Wedding - The Official Album многократно номинираната за ГРАМИ Anna Barry споделя: "Предизвикателство е да уловиш думите и музиката от Кралската сватба. Задачата на екипа на Decca Records е да увековечи всеки нюанс от този щастлив ден и е истинско удоволствие да сме част от този празник".

 Decca ще дарява средствата от всеки продаден албум за благотворителни кампании на Кралската Фондация на принц Уилям и Кейт Мидълтън и принц Хари. След сватбената церемония Меган Маркъл ще стане стане четвъртият патрон в Кралската Фондация.
Tag