Formation пуснаха новото си парче “A Friend”

Лондонският квинтет Formation ни представиха интуитивното видео към новия си сингъл “A Friend”, част от дебютния им албум, който очакваме да излезе на 24 март през Meno Records.

A Friend” е лунатично поп парче, малко напомнящо за психеделичната музика на Killers, ако махнем блясъка им и ги оставим на евтино кафе и цигари.

Фронтменът Will Ritson коментира: ”A Friend” започва със смилаща непосредственост; текст, изпълнен с вековни максими, които са изплюти, докато бийп-ове и тик-ове на перкусии насочват ума на слушателя в грешната посока. Всичко заглъхва и лъкатуши, изгражда се и нараства... за момент имаш време да си отдъхнеш, преди песента да се потопи в антемичния си край. Той крещи “And when I’m alone you are my only friend”, което ви удря точно там, където трябва.”

Това е отразено и във видеото, режисирано от Davis Silas, където драматичността на музиката преминава и във визуален план. Превръща се в заплетен, стихиен танц, който се издига над границата между любовник и враг, положителен герой и злодей. Историята е страстна и безмилостна, и във видеото кадрите са синхронизирани с текста. Всичко това се търкаля в тръба, без никой да знае посоката.”

A Friend” ни дава да надникнем в очаквания с нетърпение дебютен албум на Formation “Look At The Powerful People”, който ще излезе на 24 март.

Formation вдигат шум около себе си, и това е най-експлозивното и радостно ядосано нещо, което ще чуете за много дълго време.

В продукцията на “Look At The Powerful People” участват музикалният инженер на Adele и The Strokes Ben Baptile и хаус продуцентът и DJ Leon Vynehall. Албумът съдържа същата въздушност, която привлече вниманието към работата на Andrew Weatherall по Screamadelica” на Primal Fear.

Албумът “Look At The Powerful People” на Formation ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, официален лицензиант на Warner Music International.

Formation ще пренесат колективната си сила из Европа на следните дати:

МАРТ

20 Brighton, UK, Green Store Door
21 London, UK, XOYO
22 Bristol, UK, The Exchange
24 Manchester, UK, Night & Day
25 Leeds, UK, Brudenell Social Club
24 Manchester, UK, Night & Day
29 Brussels, BEL, AB Club
30 Amsterdam, NED, Paradiso Small Room
31 Hamburg, GER, Prinzenbar

АПРИЛ

01 Berlin, GER, Kantine am Berghain
04 Zurich, SWI, Mascotte
05 Milan, ITA, Tunnel Club

Leave your thought