Liam Gallagher пусна видеото към "Shockwave"

Неговият дебютен соло сингъл ‘Wall of Glass’ го постави точно на мястото му, но новият сингъл на Liam Gallagher - ‘Shockwave’ вече е набрал скорост към едно много по-високо стъпало. Състезавайки се за място в Toп 10 в Oфициалната класация за сингли, парчето ‘Shockwave’ се представя много по-силно и в стрийминг платформите, и в платформите за даунлоуд, и съвсем удобно ще се настани на върха на Oфициалната класация за сингли-плочи.

Сета Liam надгражда този летющ старт, като споделя официалното видео към песента. Режисирано от спечелилия награди François Rousselet, видеото поставя наперената харизма на Liam в eдна стряскаща кинематографична история. Тя го отвежда на пътуване през Дълбокия юг на Америка – от изоставените пустинни земи до железопътни релси и мащабни протести.

Видеото се появява в момент, в който Liam потвърди, че неговият дълго очакван втори албум ‘Why Me? Why Not’ ще излезе на 20 септември чрез компанията Warner Records, в България от Орфей Мюзик. Албумът вече може да бъде предварително поръчан на различни видове дискове, плоча, даунлоуд и стрийминг формати. Ще има и специален пакет за крйните потреители, който ще съдържа делукс CD, слънчево-жълта плоча с албума, и малка плоча 12”, която ще съдържа 3 делукс бонус парчета заедно с демо записи, които ще бъдат налични ексклузивно за този формат – всичко това пакетирано в книга с твърди корици.

Феновете, които поръчат албума предварително от https://wbr.ec/liam-store ще получат приоритетен достъп до бъдещи концертни дати.

Why Me? Why Not.’ е написан от Liam с продуцентите Andrew Wyatt и Greg Kurstin, и записан в Los Angeles и Студиото RAK в Лондон. Wyatt и Kurstin преди това участваха в написването и продуцирането на все-покоряващия дебютен соло албум на Liam ‘As You Were’, и Liam беше с голямо желание да навлезе още по-дълбоко в темата с тях. Като резултат албумът ‘Why Me? Why Not.’ е чисто надграждане върху предишният ‘As You Were’ , но в никакъв случай не е радикално различен.

Liam explains:

Някои песни в последния ми албум написах съвсем сам,но този път всички песни са с написани с участието и на друг.Причината за това, е че исках да съм дори по-добър от алубма ‘As You Were’. Зная силните си страни и зная кои са ми ограниченията. Аз съм ОК като песнописец, но съм велик като певец и фронтмен. Искам вторият ми албум да е стъпка нагоре, защото най-трудното е да направиш нещо същото, но малко по-добре. Така че това е, което направихме.”

Сингълът ‘Shockwave’ показа Liam Gallagher да се връща с пълна газ. Супер интимното напълно разпродадено шоу Hackney Round Chapel? Библейско. Премиера и излизане на дългоочаквания документален филм за ‘As It Was’ ? Направоне. Корица на списание Q, което ги описва като най-чаровния фронтмен на рока? Естествено.

Дебютният соло албум на Liam Gallagher ‘As You Were’ беше абсолютен хит и в комерсиално отношение, и по отношение на критиката. Той дебютира на #1, продавайки повече от останалите в топ 10 и скоро получи платинен сертификат. Liam се завърна там, където принадлежи – разпродавайки огромни концерти на открито и печелейки големи награди от Q, NME и GQ.

Следващите огромни концерти на Liam следват в края на месеца. Той ще изпълни разпродадено шоу с Eden Sessions на 26th, след което ще удари сцената на Glastonbury’s Pyramid Stage на 29th.

Leave your thought