Младата българска банда Krekhaus Jam с дебютен сингъл

Родната банда KREKHAUS JAM представи своя дебютен сингъл „Off Together”. Младата група е едно от последните открития на музикалния лейбъл „Homeovoxmusic”.

KREKHAUS споделят, че музиката към парчето се случила мигновенно. С помощта на Георги Георгиев (група „Остава), момчетата създават цялата песен за по-малко от 30 минути. Текстът е написан от вокала Георги Велинов и е поредица от видения, визии и неизживени моменти, мечти и сънища. Изкривени по фантасмагоричен начин, чрез тях лирическия говорител има за цел да убеди човека срещу себе си, че е по-добре да са заедно. Посланието на сингъла е скрито в част от текста и гласи: „We are better when we are off together.”.

KREKHAUS JAM е банда, която действа с идеята да предложи истина и неподправеност, ударна вълна от мелодии и поезия, която да накара хората, дошли на техен концерт, да избягат поне за 2 часа от забързаното и напрегнато ежедневие. Обичат да импровизират и често не спазват предварително планирания сетлист. Предпочитат да изсвирят нещо, родено от самото чувство, което публиката им дава на момента, с желанието да се докоснат чрез музиката до всеки един човек от нея. Те искрено вярват, че това, което ги свързва е разбирането, че песните имат свой собствен живот и че отговорността им като музиканти се състои главно в стремежа да бъдат по-добри в това, което правят, за да могат парчетата да се развиват чрез самите тях. Както те обичат да казват: „Тонът в пръстите и техническото знание са условията, които са необходими за онова проблясване, което често се нарича вдъхновение.“.

Явор Недев и Георги Велинов се запознават през лятото на 2014 г. в София. Срещат се чрез общи приятели пред Народния театър, говорят за музика на по бира и се разбират да посвирят заедно. Не след дълго това се случва и още след първия им съвместен джем, те вече разполагат с няколко парчета. Седмици по-късно написват песните „Всеки Ден“ и „Prescription Medicine“. Пълни с идеи и водени от желанието да създадат своя рок банда, двамата започват да се оглеждат за oще музиканти. Виждат Явор Милчев случайно по време на негово акустично изпълнение, където си акомпанира с младата изпълнителка Ния. Спонтанно Явор Недев се присъединява към тях по време на концерта, свирейки на кахон. Веднага си допадат музикално и известно време свирят в този проект. Не след дълго започват да работят заедно по изграждането им като група, заедно с Георги Велинов. Всичко си идва окончателно на мястото, когато Явор Милчев предлага Пенката за барабанист и така KREKHAUS JAM стават четирима. От този момент не спират да свирят редовно заедно, избират си име и през 2015 г. стартират техните участия по различни заведения и клубове. В края на същата година стават част от музикалния лейбъл “Homeovoxmusic”. В момента работят по записите на парчетата, които ще бъдат включени в дебютния им албум.

Leave your thought