Placebo on tour again

Лятото на 2014г. ще ознаменува пореднато доза участия на живо на британските алтърнатив легенди „Placebo“. Brian, Stefan и Steve изглеждат неуморими след като миналата година издадоха седмия си студиен албум „Loud Like Love”, който без изненади пожъна голям успех в практически цял свят. Познатата ни смес от рок, електроника и меланхолично-агресивни мелодии бе обогатена и от някои нови за „Placebo“ ритми, което определено внесе доза свежест в иначе леко повтарящия се модел, наложен от самата група. Е, някои неща са се получили по-добре, разбира се (визираме най-вече чудесната „Exit Wounds”), докато друг по-скоро са разочароващи (Brian, приятелю, извинявай, ама „Too Many Friends” е доста зле).

Въпреки големият им успех, който бандата заслужено си извоюва през годините, изглежда обаче, че „Placebo“ нямат никакви намерения да лежат на стари лаври и около издаването на „Loud Like Love” направиха серия от запомнящи се концерти от двете страни на Северноатлантическия океан. В момента бандата е на прага на старта на нов етап от промоцията на последния си албум – обиколка из Европа, чието начало ще бъде сложено в Екатеринбург. Най-близките до нас дестинации, които Brian Molko и компания ще посетят в рамките на тура, са Атина и Букурещ, съответно на 8 и 13 август. Освен в двете балкански столици, алтърнатив бандата ще свири в почти всяка страна в Европа (уви, този път нас ще ни пропуснат), така че изборът е богат. Никой не би пропуснал възможността да изпее заедно с още няколко хиляди меломана припевите на „Pure Morning”, “Every You Every Me”, “Special Needs” и т.н. Нали?

Независимо дали сте фенове на „Loud Like Love”, или по-скоро сте от неудовлетворените, „Placebo“ имат достатъчно жокери, с които да ви впечатлят на живо. Символът на групата Brian Molko е фантастичен професионалист, който знае много добре как едновременно да ви завърти главата от щастие и в същото време да стои обран и дори на моменти леко дистанциран от публиката. Точно по вкуса ни. Без излишни бръщолевения и в същото време надарен с качеството да флиртува с тяло и поглед, Molko е същински властелин на сцената и веднага щом стъпи на нея цялата публика разбира това. С подкрепа от басиста и китарист Stefan Olsdal и на младия американски барабанист Steve Forrest, скандалният в миналото Brian Molko вече извоюва на бандата място в паметта на съвременните рок и алтърнатив почитатели.

Leave your thought