Stereophonics се завръщат с нова песен ‘Fly Like An Eagle’

Нов албум ‘Kind’ ще излезе на 25 октомври

чрез Parlophone Records

Албумът може да бъде предварително поръчан сега на стандартно CD, Специално издание CD, 12” Heavyweight Vinyl, Exclusive Limited Vinyl, касета и дигитални формати

Stereophonics се завръщат днес с ‘Fly Like An Eagle’. Песента е първата, която се разкрива от предстоящия да излезе албум ‘Kind’, планиран за 25 октомври през Parlophone Records и може да бъде предварително поръчан сега.

Записан за само единадесет дни в The Distillery, Wiltshire, ‘Kind’ е ко-продуциран от Kelly Jones и George Drakoulias (Tom Petty & The Heartbreakers, Screaming Trees, Primal Scream). За звукозаписната сесия са използвани минимум студийни техники, презаписвания и технологии. Този разголен, суров подход при правенето и записването на песни дават възможност на слушателите да уловят енергията на една от най-дългогодишните британски групи. Изпълненията се водят от отличителните и емоционални вокали на Jones, които разкриват една сурова уязвимост, не чувана досега. Резултатите са един искрен и изпълнен с надежда албум за нашите времена, и един албум, който стои рамо до рамо с най-добрите работи на групата.

Fly Like An Eagle’ e идеалното първо вкусване от ‘Kind’. Една ода за безкрайните възможности, това е звукът на група, излъчваща увереност в техните способности, като позволяват на качественото писане на песни и музиканството да вземат центъра на сцената.

Kelly Jones казва:Нашето последно участие на световното турне беше през септември 2018 в Brooklyn – бях приключил, не бях писал нови песни, нищо ново, мислех, че ми се иска да оставя писането за известно време. После, през ноември вече имах тон песни, които просто се изсипаха през мен, текстове, които просто изпълваха страници, без зачертвания и поправки, цялостни готови песни. Те се получиха много искрени, и, за да бъда честен, наистина уязвими песни за неща, които не съм разбрал съвсем и аз. Песните започнаха да ме информират как се чувствам. Не знаех и наистина не ми пука дали другите искат да ги чуят и да ги харесат, аз просто имах нужда да ги изкарам от себе си. Затова, когато дойде време за албума, аз исках да запечатим искрени изпълнения и записахме албума само за 11 дни. ‘Fly like an Eagle’ беше една от първите, които написах, и ми се струва, че тя показва голяма част от основата, на която е албума и линията, която ще следва, ‘wanna fly like an eagle, and dare to reborn’ - не в религиозен смисъл, но тя е за промяната и за израстването и за научаването да не разчиташ на комфортните ти зони в живота. И като хора ние всички потъваме в нови и различни свои версии. Не е нужно да оставаме едни и същи.’

Придружаващото видео, което е една емоционална приказка за израстването, също излиза днес. Видеото е заснето от Charlotte Regan и е с участието на звездата Charlie Creed-Miles (Peaky Blinders). Гледайте го тук: https://bit.ly/2TzPcu3 .

С безпаралелна продължителност и продължителен успех, Stereophonics са група, която е вплетена в материята на популярната музика. С ‘Kind’ Kelly Jones продължава да циментира своето място между великите британски песнописци със способността да прави „рисунки“ и да улавя истината и красотата от ежедневните си наблюдения, както и да се потапя в своите собствени житейски преживявания. Постигнали 6 номер 1 албума, 10 топ 10 албума, 23 награди за платинени продажби, 8.5 милиона продадени албума само във Великобритания, 5 номинации за награди BRIT и 1 награда BRIT, и все още основни изпълнители по арени и фестивали с легиони посветени на тях фенове, Stereophonics стоят като непреодолимите великани на сегашната музикална сцена.

Kind’ излиза на 25 октомври през Parlophone Records. Подробности за предстоящето турне ще бъдат анонсирани в идващите седмици.

Kind’ standard track-listing:

 • 1. I Just Wanted The Goods
 • 2. Fly Like An Eagle
 • 3. Make Friends With The Morning
 • 4. Stitches
 • 5. Hungover For You
 • 6. Bust This Town
 • 7. This Life Ain’t Easy (But It’s The One That We All Got)
 • 8. Street Of Orange Light
 • 9. Don’t Let The Devil Take Another Day
 • 10. Restless Mind

All songs written by Kelly Jones.

Produced by Kelly Jones & George Drakoulias, except Bust This Town produced by Kelly Jones & Jim Lowe.

Formats:

 • CD – 10-track album in jewel case

 • Deluxe CD – 16-track album with 6 x bonus demos

 • 12” heavyweight black vinyl LP

 • Limited edition 12” heavyweight pink vinyl LP

 • Limited edition 12” picture disc

 • Cassette Album

 • Digital formats

Leave your thought