Оркестър № 1 идва за най-голямото надсвирване в София

Специално за най-голямото и лудешко надсвирване БАЛКАНИЦА, което ще се проведе за първи път в София на 26 февруари 2017 г. на сцената в Зала 1 на НДК, ще зазвучат тромпетите на най-добрия брас оркестър за духова музика в Сърбия. „Orkestar Danjiela“ е участвал и е отличен в едни от най-престижните световни фестивали и музикални състезания в Сърбия, Полша, Испания, Швейцария, Гърция и др.

Бендът е и единственият на Балканите, който е ръководен от жена. По-известна като сръбската кралица на тромпета, Даниела Веселинович е определяна като един от най-добрите виртуози на тромпет. В Сърбия, страната на духовата музика и веселието, тя разбива всички стереотипи, показвайки как една магнетична жена може да покорява публиката и да свири блестящо.

В комбинация с динамичните ритми на останалите талантливи музиканти от формацията, участието на групата в БАЛКАНИЦА ще е шумно и незабравимо, като всяко тяхно появяване на сцена. Уникалният стил на бенда е брилянтно съчетание от традиционна балканска музика със запомнящо се фолклорно и съвременно звучене.  

За своята 13-годишна история оркестърът не спира да печели множество награди всяка година. За момичето с тромпета и „Orkestar Danjiela“ има създадени дори няколко документални филма, които ги превръщат в една от най-голямата духова сензация в света.

БАЛКАНИЦА е на 26 февруари 2017 г. в Зала 1 на НДК . Начало 20:00 часа. Билети в мрежата на Eventim в цялата страна. Цена на билетите: от 30 до 50 лева.

Leave your thought