Що е то „Сън в съня – концерт – лабиринт за спящ оркестър“?

Броени часове преди необикновения и различен спектакъл „Сън в съня – концерт – лабиринт за спящ оркестър“, който ще се случи днес от 20:30ч. във Vertigo Tower на бул. „България“ 109 като част от АСТ Фестивал за свободен театър, си поговорихме със Златина Толева – мениждър проект и продуцент и Михаил Димов – артистичен директор и музикант, за да ни разкажат за концепцията на чудноватия музикален пърформанс.

  • Какво е различното на интерактивния сетивен спектакъл „Сън в съня – концерт – лабиринт за спящ оркестър“?

Проникването на публиката в измерението на „Института за изследване на Тишината” и трансформацията на зрителите в изследователи-тишинавти.

  • Как се роди идеята за конкретното необикновено и необичайно събитие?

„Сън в съня” продължава и задълбочава търсенията на миналогодишния ни научно-поетичен експеримент „Пеперуда в камбана – концерт –лабиринт за оркестър от тишинавти”. Оказа се, че Институтът има дълбина, която ни повика...

  • Защо се спряхте на това заглавие?

 В действителност заглавието се спря на нас. След като го разпознахме, го приехме с пълно доверие и го оставихме да ни води към себе си

  •  На какъв принцип подбрахте артистите, които участват?

Спектаклите-лабиринти са живи геометрични фигури в многомерното пространство. Участниците в тях са точните елементи събрани заЕДНО от Силата, която задвижва „вселенската геометрия”

  • Колко тих е "спящият оркестър"?

Все по-тих, и по-тих, и по-тих, и по-тих....

  • Трябва ли публуката да бъде "стояща на ръба на съня", за да разбере и вникне в интерактивния спектакъл? Какво искате да кажете с тези думи?

„Сън в съня” е покана за пътуване НАВЪТРЕ в компания от пътуващи в същата посока. Докъде ще достигне зависи индивидуално от всеки пътуващ.
Ние познаваме две състояния – будно и спящо.  Изразът „стоящ на ръба на съня” отбелязва едно трето, междинното състояние, което се оказа много интересно за изследване...

  • Каква е "спонтанната live trance музика"? Опишете я.

Прилича на скок в бездната....без каквито и да е  зстраховки. После е като тичане в небето...

  • С какво се отличава спектакълът? Какво е въздействието и посланието му?

Отличва се с възможност за преживяване, каквото традиционните изкуства не могат да предоставят. Въздействието му е напълно субективно за всеки. Посланието му е, че събуждането наближава...то е ТУК!

  • Защо непременно трябва да гледаме и слушаме „Сън в съня – концерт – лабиринт за спящ оркестър“?

Не, непременно. Само ако усетите ПОВИК придружен от едно нарастващо вълнение, сравнимо с вълнението на сърфистите в океана, когато се задава голяма вълна...

 

Leave your thought