single album

Artist: Little Dragon
Release date:
14 April 2017
Genre: Trip hop
Posted by: Musictour Admin

Little Dragon - "Season High"

Little Dragon

Little Dragon обявиха, че ще издадат новия си албум “Season High” на 14 април през Because Music

Номинираните за Grammy Little Dragon споделиха, че дългоочакваният им нов албум “Season High” ще излезе на 14 април през Because Music. Това е първата им нова музика след издаването на успешния запис от 2014 “Nabuma Rubberband”. Новият албум на групата може да бъде предварително поръчан тук.

Little Dragon представиха първата песен от “Season High” “High”. Днес групата сподели и следващия сингъл – “Sweet” – сладко денс парче, украсено от богатия глас на вокалистката Yukimi.

Докато феновете обичат Little Dragon заради уникалния електронен поп и страхотните им изпълнения на живо, в музикалния свят - изпълнители като Big Boi, Raphael Saadiq, Kaytranada, и Moodymann, признават шведския квартет и неговата вокалистка Yukimi Nagano като изящни европейски соул музиканти. Комбинацията от изключителния глас на Yukimi, песните, които едновременно пасват на шведския поп и неговата заразителна природа, плюс любовта към звученето на музикалната история и близостта към съвременната клубна култура, без усилие превръща Little Dragon в обитатели на известни плейлисти. Сега идва време на най-пълния албум на Little Dragon към днешна дата, “Season High”. Записът е сет от лични песни с деликатно звучене, които демонстрират чувствения глас на Nagano, като същевременно смесва различните влияния на групата в пост-осемдесетарски синтетичен соул. Появяващ се в момент, когато поп-клуб културата изследва по-емоционални и соул елементи, и когато съвременния R&B се свързва отново с диско ритъм модела 4/4, “Season High” е не само дръзко изявление на артистите, това е албум, който излиза в точния момент.

Наскоро бандата обяви, че в средата на април ще тръгне на турне за пръв път от 2015, с огромно участие в Coachella Valley Music & Arts Festival.

Албумът на Little Dragon “Season High” ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Tag